Steriiliys ei ole lause

Mozgovaya E.M., hedelmättömyyden osaston synnytyslääkäri-gynekologi 

Lapsettomuus ei ole vain kyvyttömyys tulla raskaaksi vuoden aktiivisen suojaamattoman sukupuolen aikana, vaan myös perheen suuri suru ja turhautuminen. Jos vuoden ponnistelut ja yritykset ovat kuluneet, mutta lopputulosta ei ole, niin jokainen tuleva kuukautinen lopettaa pienen toivon … Ja valitettavasti voimme olettaa, että hedelmättömyyttä tapahtuu.

On tarpeen turvautua asiantuntijoiden apuun: älä jätä yksin vaikeuksiin. Tänään yksi kahdeksasta pariskunnasta kärsii hedelmättömyydestä Ukrainassa, ja valitettavasti tällaisten parien määrä vain kasvaa.

Yli 35-vuotiailla puolisoilla sitä havaitaan kaksi kertaa useammin kuin nuorilla pariskunnilla. Siksi on erittäin tärkeää pariskunnille, jotka ovat ylittäneet 30 vuoden virstanpylvään ja joilla on vaikeuksia tulla raskaaksi, tehdä päätös välittömästi ja pyytää apua asiantuntijalta. Mitä nopeammin ongelma löydetään, sitä todennäköisemmin pääset eroon siitä.

Jos nainen ei tule raskaaksi 1-2 vuoden säännöllisen seksuaalisen toiminnan jälkeen ilman ehkäisyvälineiden käyttöä, ota yhteyttä lääkäriin saadaksesi neuvoja hedelmättömyydestä. Jos hedelmättömyydelle on ilmeisiä syitä – kuukautisten epäsäännöllisyydet, kohdunulkoiset raskaudet aiemmin, tulehdussairaudet – sinun ei pitäisi odottaa vuotta, sinun on hoidettava. Tämä voi olla naistentautien ystävä tai parempi suoraan perhesuunnitteluun erikoistuneen lääkärin havainto.

Asianmukaisen diagnostiikan ja erityisesti valitun hoidon ansiosta yli puolet hedelmättömistä pariskunnista pystyi syntymään lapsen.

Monissa tapauksissa (noin kolmannes pariskunnista) tämä ongelma johtuu miesten hedelmättömyydestä, toisessa kolmasosassa nainen kärsii hedelmättömyydestä, ja viimeisessä kolmasosassa pariskunnista hedelmättömyyden syytä ei ole tunnistettu. Joitakin syitä lapsettomuuteen ei kuitenkaan tällä hetkellä voida osoittaa. Tällaisissa tapauksissa lääkärit käyttävät avustettua lisääntymistekniikkaa tämän ongelman voittamiseksi. Nykyään yhä useammat ihmiset hakevat lääkehoitoa, joka auttaa heitä tuottamaan vauvan. Lapsettomuus ei ole vain sairaus. Tämä on tila, joka voi johtua satoista syistä, sekä naiselta että mieheltä. Ja vaikeinta on löytää hedelmättömyyden syy tietyllä pariskunnalla. Tämä on avain menestykseen. Monet gynekologit ja urologit eivät voi tehdä tätä. Tämä vaatii paitsi hyviä kokemuksia myös runsaasti mahdollisuuksia potilaiden tutkimiseen.

Tällaisia ​​tilanteita esiintyy usein: hedelmättömät pariskunnat tulevat kuulemaan klinikalta, jolla ei ole mahdollisuutta nykyaikaiseen diagnostiikkaan. Ja koehoitokurssit alkavat motto “Mitä jos sinulla on?” Jotkut hormonit vaihdetaan toisiksi useita kertoja, ja tähän lisätään välttämättä useita voimakkaita antibiootteja. Loppujen lopuksi kaikki palaa normaaliksi, mutta mies ja nainen ovat jo sellaisessa “parantuneessa” tilassa, jossa edes terve, sitkeä pari ei voi tulla raskaaksi. Paljon aikaa on menetetty, paljon rahaa on käytetty, toiveet ovat hiipumassa.

Kaikilla hoitomenetelmillä on kolikon kääntöpuoli, joten sen tekeminen satunnaisesti on mahdotonta. Tehokkaan avun saamiseksi lääkärin on oltava lapsettomuuden asiantuntija. Hänellä on oltava laaja kokemus tällä alalla, korkea pätevyys, hänen on pystyttävä tekemään tarvittavat tutkimukset, kuulemaan muita asiantuntijoita. Lisäksi hänen tulisi lähettää mies tutkimukseen ja hoitoon, koska 30–40 prosentilla hedelmättömistä pariskunnista kyky raskaaksi vähenee miehellä. On turhaa, että vahvempi sukupuoli yrittää pysyä poissa ongelmasta. Siksi on parempi tulla kuulemiseen yhdessä miehesi kanssa.

Kaikki tämä on täysin mahdollista vain lapsettomuuden hoitoon erikoistuneissa keskuksissa. Siellä työskentelevät lääkärit, jotka käsittelevät tätä kysymystä korkeimmalla tasolla. Paras lähtökohta on laitoksen maine, sen nimi. Voit pyytää paikallista gynekologia tai ystävääsi suosittelemaan erikoistunutta keskusta hedelmättömyyden hoitoon. Jos et ota välittömästi yhteyttä tällaiseen laitokseen, voit jatkuvasti kiirehtiä lääkäriltä toiselle menettämällä aikaa, rahaa ja toivoa. Tämä on hyvin tyypillinen tilanne hedelmättömille potilaille, koska heitä on vaikea auttaa.

Jos et asu suuressa kaupungissa, lähellä ei todennäköisesti ole hedelmättömyysklinikkaa. Sitten voit kirjoittaa kirjeen erikoistuneen keskuksen osoitteeseen. Kuvaile tilanne, luetella suoritetut tutkimukset ja niiden tulokset, hoito ja sen vaikutus. Jos laitos arvostaa mainettaan, sinulle kerrotaan mitä tehdä seuraavaksi, mitä muita tutkimuksia tehdään ja milloin tulla tapaamiseen.

Lähes kaikki hedelmättömyyteen liittyvät hoito- ja tutkimusmenetelmät maksetaan. Valitettavasti nykyaikaisessa kotimaisessa kaupallisessa lääketieteessä hoidon laatu ei aina vastaa kustannuksia eikä kustannus aina vastaa palvelujen tasoa. Siksi klinikkaa valittaessa ei voida toimia periaatteen “missä se on kalliimpaa” tai päinvastoin “missä se on halvempaa” periaatteen mukaan. Voit antaa paljon rahaa vain hyvään mainontaan. Ja voit jonottaa klinikalla ilmaiseksi. Brittiläisten kuuluisa sanonta halvoista asioista voidaan muotoilla uudelleen: “Emme ole tarpeeksi rikkaita kohdellaksemme siellä, missä se on halvempaa.”

Joten valitse valinta. Tai heti, vaikkakin hieman kalliimpaa, mutta suhteellisen tehokasta. Tai aluksi se on halpaa, sitten monta kertaa se on halpaa (yhteensä se on edelleen kallista). Kunnes lopulta pääset vahingossa hyvän asiantuntijan luokse tai tulet raskaaksi kohtalon tahdolla.

Lapsettomuuteen on monia syitä, ja niiden tunnistamiseksi sinun on käytävä läpi koko tutkimusohjelma: hormonaalinen, ultraääni, tarttuva, immunologinen. Sekä hysterosalpingografia (munanjohtimien läpinäkyvyyden tarkistaminen), spermogrammi ja paljon muuta tarvittaessa. Joissakin tapauksissa sinun on “päästävä” molekyylien, geneettisten ja immunologisten mekanismien pohjaan.

Vasta saatuaan selville syyn voit aloittaa hoidon. Lisääntymisjärjestelmä toimii hyvin hienovaraisesti, ja aggressiivinen, väärä hoito voi vain pahentaa tilaa. Mutta älä unohda: iän myötä kyky tulla raskaaksi ja kantaa lapsi vähenee. Mahdollisuudet tulla raskaaksi vähenevät huomattavasti, mitä vanhempi nainen on ja mitä pidempään lapsettomuushoito on tehty. Jos sinua hoidetaan hyvin pitkään, voit saavuttaa iän, jolloin keho ei voi enää tulla raskaaksi.

Erikoistuneissa keskuksissa hedelmättömyyden tutkinta-ajan ei tulisi ylittää 2-3 kuukautta, ja hoidon tulisi antaa tulos viimeistään kahden vuoden kuluttua päivystyksestä.

Hoitoon valmistautuessasi voit säästää vähän. Tee joitain tutkimuksia, joita tarvitaan lapsettomuuden syiden selvittämiseen asuinpaikassasi. Tämä voi olla ultraäänitutkimus, spermogrammi, tutkimus sukupuolielinten infektioista. Sitten tutkimuksen kustannukset laskevat. Sinun on suoritettava vain erikoiskokeet, jotka on määrätty lääkärin ohjeiden mukaan – hormonaaliset, immunologiset. Näiden näennäisesti pienten asioiden tunteminen helpottaa suuresti koko valmistus- ja hoitoprosessia.

Meidän on oltava varautuneita siihen, että itse hedelmättömyyden hoito vaikuttaa naisen kehoon. Suurin osa ihmisistä muuttaa usein mielialansa, epäonnistumiset koetaan erityisen tarkasti, rahan tuhlauksesta on valitettavaa, ja lopulta nainen luopuu yrityksistä synnyttää ainakin yksi lapsi.

On olemassa mielipide, että melkein kaikki hedelmättömyys voidaan kiertää käyttämällä in vitro -hedelmöitysmenetelmää saadakseen vauva koeputkesta. Onko näin? Onko syytä lyödä varpusia tykillä?

Jos rikkomukset eivät ole korjaamattomia, lapsettomuuteen voidaan usein puuttua tavanomaisilla lääkkeillä korjaamalla hormonaalinen tausta ja minimaaliset ulkoiset vaikutukset kehoon tai käyttämällä laparoskooppista leikkausta. In vitro -hedelmöitys käytetään yleensä viimeisenä keinona. Tämä on kallis ja vaikea menetelmä. Yksi yritys tulla raskaaksi maksaa useita tuhansia dollareita, ja Euroopassa se on useita kertoja kalliimpi. Useita yrityksiä tarvitaan usein, koska yhden tehokkuus on hieman yli 30%. Lisäksi tämän epätavallisen menetelmän psykologinen este pysäyttää monet . Mutta jos talous sallii, mikään ei häiritse, voit yrittää kaventaa luontoa.

Lääketiede ei tietenkään ole kaikkivoipa, eikä kaikki onnistu auttamaan. Raskausaste hedelmällisyyshoitojen jälkeen on 20-80%. Tämä riippuu lähinnä rikkomusten luonteesta. Esimerkiksi hormonaaliset häiriöt soveltuvat hyvin korjaamiseen, ja munanjohtimien tukkeutuminen vaatii toistuvia yrityksiä keinosiemennykseen. Täydellisen tutkimuksen jälkeen 5-10% pariskunnista hedelmättömyyden syy on edelleen epäselvä.

On myös huomattava, että viestintä hedelmällisyysasiantuntijan kanssa ylittää melkein aina ammatilliset suositukset. On tärkeää luottaa lääkäriin, hedelmällisyyslääkäri on myös osittain psykologi, joka voi rauhoittaa sinut, lisätä toivoa onnistuneesta hoidosta.Tärkeintä on olla poikkeamatta tavoitellusta tavoitteesta ja uskoa hoidon positiiviseen lopputulokseen ja puhkeamiseen Siksi usko, että kaikki onnistuu. Ja toivoa lapselle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *